Dióda lézeres szőrtelenítés

Dioda lézeres szőrtelenítés

A lézer

A lézer egy olyan fényforrás, amely indukált emissziót használ egybefüggő fénysugár létrehozására. Neve az angol LightAmplification by Stimulated Emission of Radiation kifejezés rövidítése, a laser magyarosításából származik.

A lézer technológia használható többek között:

•          szőrtelenítésre,
•          zsírcsökkentésre,
•          körméret csökkentésre,
•          fogyás után kialakult bőrtöbblet csökkentésére
•          bőrfiatalításra, bőrhámlasztásra, a bőrhibák és a striák eltüntetésére.

A szőr növekedési fázisai

A hatékony szőrtelenítésért a lézer/fényforrásnak károsítania kell egy vagy több növekedési centerét a szőrnek, és a bulge pluripotens sejtjeit, a dermális papillát valamint a szőr mátrixot az anagén szakaszban kell kezelni. Az anagén szakasz alatt melanin termelés történik, és ez a növekedő szőr részévé válik. Szintén az anagén szakaszban lehet károsítani azt a struktúrát, mely felelős a szőr termelésért. A telogén szakasz alatt a dermális papilla a bulge területén keresztül felfelé mozdul és stimulálja az anagén szakasz kezdetét. A szőr mátrix sejtek visszafejlődnek a katagén fázis alatt. Ezek a struktúrák jelentik a szőr károsításának célpontjait. Annak érdekében, hogy hosszú távú szőrtelenítést érhessünk el lényeges, hogy leromboljuk azokat a struktúrákat, melyek felelősek a szőrnövekedésért: a bulge(dudor régió) és a hagyma.

A lézeres szőrtelenítés

A lézeres szőrtelenítés célja, hogy károsítsa a szőrtüszőt, miközben megkíméli az epidermiszt. A szőrtüsző lézer fényforrással történő „kiirtása” különböző lézer- (pl. teljesítmény, kimeneti nyílás mérete, sugárzási idő és ismétlési ráta) és szövet paraméterek (elnyelési és szórási együtthatók, sűrűség, hő kapacitás és termális vezetőképesség) funkciója.

A lézerforrás lehet folyamatos vagy pulzáló módú. A folyamatos módú lézer folyamatos fényáramot bocsát ki addig, míg a közeg izgatva, kezelve van, ezáltal melegedést és párologtatást eredményez a megcélzott szövetben. A pulzáló lézer csak rövid időközönként bocsát ki fényt, mely időszak változik a nano másodperc és másodperc között. Különböző forrású lézer/fény alapú technológiák léteznek, például folyamatos fény, villanófényes lámpa, rádiófrekvencia, nagyfeszültségű kisülés, dióda és mások. Mikor az adott terület kezelve van, a molekulák magasabb energia szinten vannak stimulálva. A lézer fény magas besugárzott felületi teljesítménnyel rendelkezik, mivel az összes fény koncentrálódik egy keskeny térbeli sávban, amely nagy sugárzási teljesítményt eredményez egységnyi területen.

A szőrtüszők megsemmisítése során 3 paramétert kell figyelembe venni: hullámhossz, pulzus időtartam/hossz és fluxus (energiasűrűség). Minél hosszabb a hullámhossz, annál mélyebben hatol a lézer fény a bőrbe. Hogy megsemmisüljenek a szőrtüszők, a lézer fényt el kell nyelnie a tüszőben lévő kromofórának. A legtöbb lézer a pigmentált szőrszálban lévő endogén kromofor melanint célozza meg, vörös vagy infravöröshöz közeli hullámhosszok szállításával. A melanin az elsődleges fény elnyelő 600 és 1100 nm között. A melanin általi fény elnyelődés csökken a hosszabb hullámhosszakkal, továbbá az oxihemoglobin és a melanin ugyanolyan elnyeléssel, abszorpcióval bír 750-850 nm-en.

Alkalmas bőr-és szőrtípusok

Habár számos lézer képes a lézeres szőrtelenítésre, használatuk sötét bőrű egyéneknél sok kihívással jár az epidermális melanin miatt.

A szőrtelenítésre ideális jelölt világos bőrű, sötét szőrökkel.

Sötét bőrű páciensek (magas epidermális melanin tartalommal) hajlamosak a mellékhatásokra, mely lehet azonnali fájdalom, pigmentáció vagy akár hegesedés. A IV-VI bőrtípusba tartozók és a napbarnított bőrűek a legjobban dióda lézerrel (800 nm) vagy Nd:YAG lézettel (1064 nm) kezelhetőek.

Az a kezelőszemély, aki jól érti a szőr biológiáját, a lézer optika lényegét és a páciens bőr fenotípusát, képes javítani a páciens eredményeit és csökkenteni a kellemetlen, káros mellékhatásokat.

Hány alkalom, mennyi idő egy kezeléssorozat?

Mivel a szőr ciklusa testtájanként különböző, általában ismételt kezeléseket végeznek. Általános szabály, hogy az első évben 6-10 lézerkezelés szükséges, hogy hosszú távú szőrtelenítést érhessünk el. A legtöbb lézerrendszer egyetlen kezelés során a szőrt 10-40 %-kal csökkenti, három kezelés 30-70 %-kal, és a további ismételt kezelések akár 90 %-kal. Célszerű ez eredményeket évente egy utókezeléssel fenntartani.

 • Nincs felépülési idő
 • Nincs fájdalom
 • Nem okoz traumát a szervezet számára
 • Nincs, vagy minimális a diszkomfort érzés
 • Biztonságos és kényelmes
 • Beavatkozást nem igényel (non-invazív)
 • Hatása klinikailag bizonyított
 • A IV-VI. bőrtípusba tartozók és a napbarnított bőrűek a legjobban dióda lézerrel kezelhetőek

A lézeres szőrtelenítés csak úgy működik, ha szőr van jelen a szőrtüszőben. Emiatt az olyan szőrtelenítési módszerek, melyek eltávolítják a szőrtüszőből a szőrszálat – gyantázás, epilálás, csipeszek – nem alkalmazhatóak a lézeres kezelések alatt. A szőrszálak színtelenítése szintén tilos, hiszen kivonja a pigmenteket a szőrszálakból és a lézeres kezelés hatástalan lesz. A borotválkozás ideális választás lehet erre az időszakra.

A napozást és szoláriumozást a kezelés előtt és után legalább egy vagy két hétig kerülni kell. Kezelés lebarnult bőrön komplikációkhoz vezethet.

Bár sok forgalmazó és gyártó, illetve szalon és klinika állítja, hogy a dióda lézeres szőrtelenítés végleges szőrtelenséget eredményez, ez nincs megfelelő minőségű és szintű klinikai tanulmánnyal alátámasztva, ezért cégünk álláspontja szerint a dióda lézeres szőrtelenítés tartós szőrtelenséget eredményez, az elkövetkezendő 6-8 évre. Nincs olyan klinikai tanulmány, mely alátámasztaná az élethossz végéig tartó szőrtelenséget, így ezen állítás a vendég megtévesztését jelenti. Az évente végzett fenntartó kezelésekkel a 6-8 év kitolható és a szőrtelenség állapota fenntartható, ily módon lehet szinte „végleges” szőrtelenséget elérni. Egy kezeléssorozat után azonban, utókezelések nélkül ez fenntarthatatlan. A jövőbeni hormonális változások és a szőrtüsző önregeneráló képessége miatt nem vállalható ilyen jellegű ígéret és tapasztalataink szerint bár a 10 év múltán újranövő szőr szép eredmény lenne, a vendégek mégis elégedetlenek, hiszen nekik véglegességet ígértek.

Bővebb információ dióda lézeres tanfolyamunkon kapható, ahol a résztvevők nagyon részletesen megismerkedhetnek a dióda lézeres technológia alapjaival, a kezelések lefolytatásával, a biztonsági intézkedésekkel, adminisztratív teendőkkel és a helyes kezeléssel. Rengeteg klinikai tanulmány során ismerkedhetnek meg a bizonyított eredményekkel és a lehetséges komplikációkkal, illetve kezelésük módjával. A gyakorlati részen elsajátítható az egyénre szabott, professzionális paraméter beállítás és szakértő kezelés.

 • Tetoválás, illetve tetoválás-eltávolítás helyén.
 • Nyílt sebek, sérülések helyén, illetve, ha a kezelt területen bármilyen bőrbetegség van.
 • Aktív herpesz helyén.
 • Terheseknek, illetve a szoptatás ideje alatt sem javasoljuk a kezelést, tervezett terhesség előtt sem, mivel a terhesség idején megváltozik a szervezet hormonháztartása.
 • Lázas állapot idején.
 • Cukorbetegség, epilepszia, kemoterápia esetén.
 • Magas vérnyomás, illetve szívbetegség esetén.
 • Aktív bőrbetegség, egyéb daganatos betegség esetén.
 • Autoimmun betegség esetén.
 • Keloidos, hypertrophiás (sebzés helyén kialakuló hegdaganat) vagy atrophiás (behúzódó hegek) sebgyógyulási hajlam esetén.
 • Melanoma (bőrből kiinduló rosszindulatú daganat) esetén.
 • Fehér, ősz szőrszálak esetén és pihés szőrzet esetén.
 • Fokozott fényérzékenység, allergia, illetve fényérzékenyítő gyógyszerek szedése esetén.

Kérjük, mindenképpen ellenőrizze a szedett gyógyszereket, hogy azok okoznak–e fényérzékenységet!

Árak

Kezelendő testrész Hölgyek Urak
1 alkalom 1 alkalom
Arc
Áll – bajusz 20.000 Ft 23.000 Ft
Áll – bajusz – pajesz 25.000 Ft 28.750 Ft
Teljes arc 38.000 Ft 43.700 Ft
Bajusz 16.000 Ft
Nyak
Nyak elől vagy hátul 20.000 Ft 23.000 Ft
Karok
Alkarok 20.000 Ft 23.000 Ft
Felkarok 17.000 Ft 19.550 Ft
Alkarok – kézfejek és
ujjak
35.000 Ft 40.250 Ft
Teljes karok
(alkarok, felkarok)
32.000 Ft 36.800 Ft
Teljes karok
(alkarok, felkarok, ujjak
és kézfejek)
45.000 Ft 51.750 Ft
Lábak
Lábszárak 38.000 Ft 43.700 Ft
Combok 41.000 Ft 47.150 Ft
Törzs
Mellkas 29.000 Ft 33.350 Ft
Has 25.000 Ft 28.750 Ft
Teljes front
(mellkas, has)
45.000 Ft 51.750 Ft
Vállak 20.000 Ft 23.000 Ft
Hát 42.000 Ft 48.300 Ft
Hát – vállak 59.000 Ft 67.850 Ft
Hajlatok
Hónaljak 18.000 Ft 20.700 Ft
Bikinivonal 18.000 Ft
Teljes intim terület 25.000 Ft
Far 17.000 Ft
Far részben
(bikinival folytatása)
15.000 Ft
Bikinivonal +
far részben
28.000 Ft
Hónalj + bikinivonal 32.000 Ft