Hegkezelés SQT

Hegkezelés SQT

Heg kialakulhat műtét, anyajegy és szemölcs eltávolítás után, baleset, égés által, vagy pattanások után. A test bármely részén, de az arcon, kézen, lábon szebben, jobban gyógyul. Legcsúnyább hegek a mellkason, vállon, háton alakulnak ki.

Miért marad meg a heg?
Ha a bőr megsérül, seb keletkezik. Ha ez csak a felszíni réteget érinti, az teljesen meggyógyul. Nem lesz maradandó heg. Gondoljon a horzsolásra, plezúrra. Itt ugyanis nagyrészt sejtekből áll a bőr, amik újraképződnek, így az nyom nélkül meggyógyul. A bőralja tartalmazza a kollagént, amit annyi kozmetikummal probálunk nap, mint nap pótolni, erősíteni. A bőrnek ez a mély rétege inkább rostszálakból áll, kevés a sejt. A szervezet befoltozza a sérülés okozta lyukat, egy javító
kollagénnel, mint egy ruhafolt, de nem tudja az eredeti állapotot visszaállítani. Ezért az irha sebe nem tud teljesen, maradandó heg nélkül meggyógyulni. Vagyis, ha mély a sérülés, maradandó heg keletkezik.

Kóros hegtípusok

Elvékonyodó (atrófiás) hegek

Olyankor alakul ki, amikor gyenge a kollagénrost képzés, a feszülés miatt a heg széthúzódik, besüllyed, vagy a betegség miatt az irha elvékonyodik. pl.: kiszélesedett műtéti, baleseti, ill. akne (pattanások) és bárányhimlő utáni hegek.

Megvastagodó (hipertrófiás) hegek

Ilyen esetben a kollagén képzés túlzott, így kemény, vastag, kiemelkedő heget kapunk. Ezek a hegek gyakrabban fordulnak elő fiataloknál, égési sérülések után és sötétebb bőrszínű betegeken. Általában lilás-vörösek, vastagok, kiemelkednek a bőr fekszínéből, de az eredeti seb területén nem terjednek túl.

Keloidos hegek

Keloidos hegek többsége nem műtét során keletkezik, hanem bőrsérülés, gyulladás (pl. szőrtüszőgyulladás) során. Bármilyen életkorban előfordulhatnak, de gyakrabban keletkeznek fiatal és/vagy sötétbőrű betegeken. Vastag, szabálytalan, a bőrből jelentősen kiemelkedő, igen kemény hegszövet-csomók, melyek az eredeti seb határain túl terjedhetnek, és gyakran fájdalmat, viszketést, égő érzést okoznak a páciensnek.

Kezelés menete ,felépülési idő:

Természetesen mint minden kezelést egy állapotfelméréssel kezdünk és alapos kezelési terv felálltása után kezdünk neki a kezelési kúrának ami minimum 3-5 alkalmat jelent a súlyosságot és állapotot figyelembevéve!

Nem kell megijedni a mikrotűk magas számától, a kezelés nem okoz sebeket vagy hegeket a bőrön, és nincs felépülési idő sem.

A púderszerű hámtástól a lemezes hámlásig várható bőrreakció a kezelést követően a masszázs erősségétől és a hatóanyag típusától függően. A kezelés során alkalmazott szivacs tűcsontok nem fognak felszívódni, de akár 48-72 óráig is megmaradhatnak a bőrben. A 48-72 óra elteltével a tűcsontok a levált szaruréteggel együtt távoznak a kezelendő területről!

A bőr sérülését megelőzendő, tiltólista a kezelés utáni 10 napra

  • ne piszkáld, vakard, húzogasd a bőrt
  • ne vegyél igénybe lézer- vagy elektrolízis kezelést
  • ne menj szoláriumba, és ne napozz
  • ne vegyél igénybe bizonyos vegyszerek alkalmazásával járó hajkezelést
  • ne menj arcgyantázásra, ne használj depiláló terméket
  • ne vegyél igénybe esztétikai célú injekciós beavatkozást
  • ne vegyél igénybe másik kezelést, kivéve ha azt kozmetikusod úgy javasolja

A kezelés ára

SQT akne/heg kezelés
60 perc
35.000.- / alkalom
SQT pigmetfolt kezelés
60 perc
35.000.- / alkalom